Rexon SS 16A
- Zbyszek
Re:Rexon SS 16A
Romek przepraszam ale nie mam zamiaru robić za ciebie modelu. To był tylko taki żart. Wiadomo że nawet jeśli coś się nie tak wykonano zawsze jest to własna robota która i tak cieszy. Ją robiąc szalupę też nie dokońca trzymałem się planów ale i tak jestem z niej zadowolony.
Pozdrawiam!!!
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Re:Rexon SS 16A
Zbyszku nie masz za co przepraszac,
dyskusja zmobilizowala mnie do pracy nad Wodnikiem
Szalupe zapierzam postawic do gory dnem, prezentuje sie lepiej
(bedzie postawiona do wyschniecia po uzyciu - napewno dawniej tez w takiej pozycji ja suszyli ... ;)
Linki zakupilem w pasmanterii. Maja odpowiednia grubosc i kolor (choc fakture niekoniecznie)
Praca powinna ruszyc....
dyskusja zmobilizowala mnie do pracy nad Wodnikiem
Szalupe zapierzam postawic do gory dnem, prezentuje sie lepiej
(bedzie postawiona do wyschniecia po uzyciu - napewno dawniej tez w takiej pozycji ja suszyli ... ;)
Linki zakupilem w pasmanterii. Maja odpowiednia grubosc i kolor (choc fakture niekoniecznie)
Praca powinna ruszyc....
- arthx
O:Re:Rexon SS 16A
co sadzicie o tej maszynie : KING KRAFT KFZ-400RN
http://allegro.pl/show_item.php?item=240111395&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.
czy warto kupic ta wyrzynarke ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=240111395&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.
-
Najistotniejszą informacją jest to, że posiada zacisk do innych brzeszczotów. Te z kołkiem to najczęściej mają duży ząb więc do precyzyjniejszych cięć się nie nadaje. Pytanie tylko ile waży i czy ma duże drgania?
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
arthx napisał:
Waga 13,5 kg i wygląd świadczą, że to dobra maszyna.
Cena jest zaskakująco niska, ale myślę że śmiało
możesz kupować.
Jst to bardzo przydatne i precyzyjne urządzonko.
Bardzo ważne są brzeszczoty.
Kup jak najlepsze.
...
Waga 13,5 kg i wygląd świadczą, że to dobra maszyna.
Cena jest zaskakująco niska, ale myślę że śmiało
możesz kupować.
Jst to bardzo przydatne i precyzyjne urządzonko.
Bardzo ważne są brzeszczoty.
Kup jak najlepsze.
- Rafal
Mam dokładnie taką samą maszynke - spisuje się bardzo dobrze.
Faktycznie, cena bardzo niska.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
- Budrys
Rafal napisał:
Romek napisał:
Ostatnio widywałem na Allegro oferty wyrzynarek w cenach wahających się od 90-100 zł. Firmy o nazwach specjalnie nic nie mówiących. Czyli dopiero praktyka pokaże co to warte. Osobiście posiadam sprzęt f-my Rexon i jestem raczej zadowolony. Gorzej jest z wyborem brzeszczotów!
Romek napisał:
Cena jest zaskakująco niska,
Ostatnio widywałem na Allegro oferty wyrzynarek w cenach wahających się od 90-100 zł. Firmy o nazwach specjalnie nic nie mówiących. Czyli dopiero praktyka pokaże co to warte. Osobiście posiadam sprzęt f-my Rexon i jestem raczej zadowolony. Gorzej jest z wyborem brzeszczotów!
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
- arthx
dzieki za opinie - maszynke zamowie :)
sprawa brzeszczotow - jakie i gdzie polecacie kupic ?
rozumie, ze brzeszczoty z recznej pilki wlosowej to sie chyba nie nadaja ?
sprawa brzeszczotow - jakie i gdzie polecacie kupic ?
rozumie, ze brzeszczoty z recznej pilki wlosowej to sie chyba nie nadaja ?
-
Ostatnio do piłki włośnicowej ręcznej używam tych z kołkiem gdyż ma największy ząb :) Zbytnio nie zależało mi na dokładności to na szybkości cięcia bo tego miałem sporo a i tak każdy element szlifowałem. W niektórych jednak sytuacjach brzeszczoty o drobnym zębie lub np. do metalu się przydają i wtedy już może być problem z dostaniem ich z zamocowanymi kołkami.
Swego czasu chciałem kupić cudo mechaniczne w OBI ale po włączeniu aż się przestraszyłem gdyż to to zaczęło skakać po całym blacie. Minęło kilka lat a ja dalej jadę swoją ręczną włośnicówką ;)
Swego czasu chciałem kupić cudo mechaniczne w OBI ale po włączeniu aż się przestraszyłem gdyż to to zaczęło skakać po całym blacie. Minęło kilka lat a ja dalej jadę swoją ręczną włośnicówką ;)
- arthx
Witam
no i maszynke mam juz w domu
musze tylko przerobic troche stol - bo te dziury na odchylanie stolu sa za wielkie
i mam pytania
dzie kupic np kawalek tekstolitu o gr 4-5 mm (lub innego materialu na pokrycie stolu wyrzynarki) ?
niestety stol jest z blacy - i chce nalozyc na blat stolika plyte z tekstolitu badz aluminium . w srodku ac jedynie niewielki otwor na brzeszczot
a od spodu rowniez wypelnic srol tekstolitem badz nawet sklejka - zeby latwiej bylo mocowac sciski.
i drugie pytanie - gdzie kupic dobre brzeszczoty , najlepiej z kolkiem poprzecznym ?
pozdr
arthx
no i maszynke mam juz w domu
musze tylko przerobic troche stol - bo te dziury na odchylanie stolu sa za wielkie
i mam pytania
dzie kupic np kawalek tekstolitu o gr 4-5 mm (lub innego materialu na pokrycie stolu wyrzynarki) ?
niestety stol jest z blacy - i chce nalozyc na blat stolika plyte z tekstolitu badz aluminium . w srodku ac jedynie niewielki otwor na brzeszczot
a od spodu rowniez wypelnic srol tekstolitem badz nawet sklejka - zeby latwiej bylo mocowac sciski.
i drugie pytanie - gdzie kupic dobre brzeszczoty , najlepiej z kolkiem poprzecznym ?
pozdr
arthx