Jest jeszcze pomysł PaniolaMnóstwo. Pomysł zamieszczam bez wiedzy i zgody Autora.
Z góry godzę się na różne konsekwencje. Oświadczam również, że PaniolMnóstwo nie zakazywał
opowiadania o swoim pomyśle. Mała przeróbka "oszczylaczyjnej" szczoteczki do zębów
i masz bardzo precyzyjną szlifierkę oscylacyjną i w dodatku z niewielkimi obrotami,
i gradacja papieru jaki sobie zawinszujesz. Może tak ?
Ale jak Cię te włosy denerwują (może poczekaj same wyjdą, wiem po sobie), to malnąć przed szlifowaniem czymś co spowoduje, że więcej takich włosów nie będzie.
Czym to Wy już wiecie najlepiej.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Relacja z budowy XXX
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Relacja z budowy XXX
Ostatnio zmieniony 11 gru 2013, 11:40 przez Andrzej1, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryszardw
Ciekawy pomysł.Muszę spróbować.R
- ryszardw
Ostatnie drobiazgi.Wygódka dla majtków i szalupa.Po pomalowaniu nie widać niedociągnięć.I tak były malowane więc pomalowałem .Jak zamocować ramę pod łódkę do gretingu bo samą łódź przywiążę linami do ramy.Nigdzie nie znalazłem informacji jak ten element był mocowany.Musiał być nie trwale bo gretingi zdejmowano .Pozdr.R
- rychenko
Witam
Rysiek Kibelek dla majtków jak kibelek ale w jakiej pięknej scenerii „srali” jak w jakim muzeum same przepiękne rzeźby wokół i złocenia tak się zastanawiam tylko przy większej fali ilu spadło do morza z tej „wygódki” , a szalupka bardzo ładna jak zresztą wszystko co z pod Twojej ręki wychodzi .
Rysiek Kibelek dla majtków jak kibelek ale w jakiej pięknej scenerii „srali” jak w jakim muzeum same przepiękne rzeźby wokół i złocenia tak się zastanawiam tylko przy większej fali ilu spadło do morza z tej „wygódki” , a szalupka bardzo ładna jak zresztą wszystko co z pod Twojej ręki wychodzi .
Pozdrawiam Ryszard
- ryszardw
No tak sceneria iście królewska.Też się zastanawiałem jak oni to robili.Miałem okazję siedzieć na mechanicznym byku.Rzucał się na wszystkie strony i tak pewnie wyglądało korzystanie z wygódki w czasie sztormu.Musiały być twarde chłopy.Ja wysiedziałem 15 sekund.Pozdr R.
- ryszardw
No i przyszedł koniec budowy.Osadzony w gablocie,uzbrojony i oflagowany.Co dalej nie mam pojęcia.Najpierw muszę powalczyć o zdrowie i nabrać ochoty na dalszą działalność.Może Nowy Rok coś odmieni.Kolega obiecał przyjść z dobrym sprzętem to potem pokażę więcej.R
- Załączniki
-
- A tak wygląda gablota.Wysoka na 2,1m .Kawał mebla.Wykonałem ją w stylu pozostałych mebli.Listwy łączone na kołki i w rogach wzmacniane kątownikami.Rama musi być sztywna i mocna.Szkło 4mm waży~60kg.Z boku otwierane drzwiczki z uszczelkami.Miałem sporo problemów technicznych bo wszystko robiłem sam.Mieszczą się dwa modele.
- marek1
Witam,model prześlicznej urody,gratuluję modelu i pieknej gabloty zdrowia i sił do dalszej pracy twórczej życzę,pozdrawiam Marek
- awas
Gratulacje i jeszcze raz gratulacje.
Piękny model.
Nie zapomnij o nas jak będziesz miał więcej zdjęć.
Pozdrawiam, Artur
Piękny model.
Nie zapomnij o nas jak będziesz miał więcej zdjęć.
Pozdrawiam, Artur
- rychenko
Witam
No i kolejna „kultowa” relacja zakończona Rysiek gratuluje pięknego modelu mam nadzieję ze nie dasz za długo nam czekać i zaczniesz budować kolejny przepiękny Model.
No i kolejna „kultowa” relacja zakończona Rysiek gratuluje pięknego modelu mam nadzieję ze nie dasz za długo nam czekać i zaczniesz budować kolejny przepiękny Model.
Pozdrawiam Ryszard
- PiotrekM
Witam,
ja tez gratuluje zakonczenia budowy pieknego modelu. Podziwiam czystosc i precyzje wykonania. Mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci bedziemy mogli kibicowac przy nastepnym projekcie.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
ja tez gratuluje zakonczenia budowy pieknego modelu. Podziwiam czystosc i precyzje wykonania. Mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci bedziemy mogli kibicowac przy nastepnym projekcie.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek