HMS Royal William 1719
-
O:HMS Royal William 1719
Adasiu , ja broń Boże żebym Ci coś sugerował . Po prostu znając Twoją dokładność i precyzje byłem trochę zaniepokojony tymi wzgórkami .No ale teraz dopieściłeś kopytko . Pogłaskał bym je . Dupcia czy cycuszki ?;) Po pierwszym poszyciu nie zapomnij o płótnie .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Jarek
No pieknie Adaś wypieściłeś to kopytko. Już mogę sobie to wyobrazić jak bardzo się napracowałeś. Andrzej przypomina o płótnie po pierwszej warstwie poszycia. A nie lepiej by było dać cieniutki żywiczny laminat używając np. takiej : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10905&Product_Name=Glass_Fiber_Cloth_450x1000mm_18g/m2_(Super_Thin)_ tkaninki.
-
Jarku , fajna rzecz ale jest jedno ale . Czy klej do drewna złapie tą żywice . Wystarczy kawałek starego płótna i rzadszy klej Soudal . Tanie i trwałe . Zresztą Adam zrobi jak uważa .:)
Pozdrawiam . Andrzej :)
- oksal
Fakt: co z klejeniem. W sumie to taką żywiczną wyściółkę można dać od wewnątrz od stępki po linię pierwszego dolnego pokładu.
- yetislawo
Witam. Wydaje mi sie ze wklejka od srodka to juz niewiele zmieni.Sklejenie poszycia tak by bylo na zakladke da duzo lepszy efekt ale mi sie tylko tak wydaje;)
Sławek Dziewulski
- oksal
Sławek: Może będzie na zakładkę...
Moja rzeczywistość jest taka: Gdyby spytać moją żonkę: co mąż dzisiaj robił?... Odpowiedź jest jedna: Nic. Ale się nie nudził...;)
Oczywiście, to jest moja wersja, bez użycia intuicji kobiecej;) Jedno jest najważniejsze: w ciągu 1,5 godziny porozcinałem kolejnych kilka sztachet olchowych na jakieś 200~300 sztuk listewek 2x8x120mm..no prawie 2mm;). Może jutro, jak żonka nie zauważy, zacznę kłaść pierwsze fałszywe poszycie.

Moja rzeczywistość jest taka: Gdyby spytać moją żonkę: co mąż dzisiaj robił?... Odpowiedź jest jedna: Nic. Ale się nie nudził...;)
Oczywiście, to jest moja wersja, bez użycia intuicji kobiecej;) Jedno jest najważniejsze: w ciągu 1,5 godziny porozcinałem kolejnych kilka sztachet olchowych na jakieś 200~300 sztuk listewek 2x8x120mm..no prawie 2mm;). Może jutro, jak żonka nie zauważy, zacznę kłaść pierwsze fałszywe poszycie.

- oksal
- ryszardw
Idziesz jak burza.Ślubna chyba straciła nad tobą kontrolę.Czy część dziobowa nie ma zbyt małego łuku.R.
- oksal
Raczej powoli mi to idzie, może dziś coś jeszcze poszyję listwami, ale w tygodniu trudno z wolnym czasem
ryszardw napisał:
Rysiek, wręga, a raczej profil "G" jest przykręcony. Tego profilu w rzeczywistości nie ma być, jest gruby na 8mm. Dodałem go aby łatwiej się mi końcówki listew pasowało.

ryszardw napisał:
Czy część dziobowa nie ma zbyt małego łuku.R.
Rysiek, wręga, a raczej profil "G" jest przykręcony. Tego profilu w rzeczywistości nie ma być, jest gruby na 8mm. Dodałem go aby łatwiej się mi końcówki listew pasowało.

- Kazek
Ciekawe jaki motylek z tego kokonu się wykluje. Czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam Kazimierz
Pozdrawiam Kazimierz
Pozdrawiam Kazik