?Leon27 pisze:Nie rób partyzantki i nie wywalaj otwartych drzwi.
USS SYREN
-
Re: USS SYREN
-
- jeskom
ładnie wygląda ta miedziana blaszka na kadłubie
...pytanko..nie za wielkie te nity w porównaniu do skali statku?

- Leon27
jeskom pisze:ładnie wygląda ta miedziana blaszka na kadłubie...pytanko..nie za wielkie te nity w porównaniu do skali statku?
Właśnie po to koledze wrzuciłem linka do relacji o miedziowaniu . Skwitował jednym znakiem "?". Ma teraz jak zrobił. Na moje też za duże te nity.
-
- posłużyłem się instrukcją zestawu, średnica nitów 1/32 około 0,8 mm - gwoździe z zestawu.jeskom pisze:pytanko..nie za wielkie te nity w porównaniu do skali statku?
http://www.modelshipwrightsdatabase.com/Articles/NailPatternJig.pdf
- w dalszym ciągu nie rozumiemLeon27 pisze:Nie rób partyzantki i nie wywalaj otwartych drzwi.
HMS Surprise skala 1:64 średnica nitów w opisie 0,8 mm
USS Syren skala 1:64 średnica gwoździ w zestawie 0,8 mm
- Romanov
Wielkość nitów jest zawsze problematyczna, ale najważniejsze w tym wszystkim jest efekt wizualny końcowy aby detale czy elementy były w miarę proporcjonalne do wielkości modelu. W twoim przypadku te "nity" są stanowczo za wielkie na tą skalę.
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
- mirek
A ja się nie zgadzam z opinią kolegów .
Kolega „hscx” trzyma się opisu i planów opracowanych przez Pana Chuck Passero , a jest to bardzo doświadczony modelarz który opracował kilka modeli na bardzo wysokim poziomie .
Oczywiście możemy polemizować na ten temat , ale skoro sam autor opracowania Chuck Passero podaje taki układ i wymiar to moim zdanie należy się tego trzymać
Kolega „hscx” trzyma się opisu i planów opracowanych przez Pana Chuck Passero , a jest to bardzo doświadczony modelarz który opracował kilka modeli na bardzo wysokim poziomie .
Oczywiście możemy polemizować na ten temat , ale skoro sam autor opracowania Chuck Passero podaje taki układ i wymiar to moim zdanie należy się tego trzymać
Pozdrawiam Mirek Rybus
-
-
Witam
Wykonałem poszycie wewnętrzne burt.
Zakupiłem specyfik do oksydowania mosiądzu i przeprowadziłem próbę.
Wykonałem poszycie wewnętrzne burt.
Zakupiłem specyfik do oksydowania mosiądzu i przeprowadziłem próbę.