Pilarki

Czyli rozmowy o wszystkim i niczym, techniki modelarskie i warsztat modelarski
watto

O:Pilarki

Post autor: watto »

Ta z Chorwacji wcale nie jest chorwacka :P Jest angielskiej firmy Nu-Tool, a produkowane są w Chinach. Narzędzia tego producenta nie są wysokiej jakości, ale są za to tanie. Jeżeli komuś bardzo zależałoby na tej "chorwackiej" maszynie, to proponuje pójść do marketu OBI i dowiedzieć się czy mogą zamówić. W OBI w moim mieście mają sporo sprzętu tej firmy, a z tego co wiem mogą też zamawiać towar specjalnie dla klienta.
Awatar użytkownika
arthx

Post autor: arthx »

ciekawa teoria - moge prosic jakies linki na poparcie tej tezy ?
watto

Tu jest link do polskiej strony producenta
http://www.nutool.pl/firma.php
Oczywiście nie chwalą się, że maszyny robią w Chinach, ale wystarczy pójść do OBI czy Castoramy i zobaczyć ceny. "Dremel" za 73 zł z wałkiem giętkim, opalarka za 40 zł. To jest zwykła "chińszczyzna" chociaż jeśli ktoś dba o sprzęt to może trochę posłużyć.
Aha. W OBI występuje pod nazwą Nu-tool lub Nu-power, natomiast w Casto pod nazwą PerformancePower lub Rockworth.
Nie wiem za bardzo co to jeszcze udowadniać.
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

No jakoś te piły na tej stronie którą pokazałeś ni jak nie pasują do tej :
Obrazek

Obrazek

To właśnie tą piłę pokazywali koledzy na Forum MSW.
I o niej pisał Artur.
To jest tylko tak w kwestii wyjaśnienia.
A tak na marginesie to zrobiłeś wpis ot tak . pominąłeś przywitalnię i to jest wbrew naszym ustaleniom , co spowoduje ,ze następny wpis będzie usunięty, a tobie założymy ban. Dlaczego ?
A to z tej prostej przyczyny , ze Twój wpis to dla mnie nic innego jak tylko reklama!!!
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
Budrys

Post autor: Budrys »

mirek napisał:
A tak na marginesie to zrobiłeś wpis ot tak . pominąłeś przywitalnię i to jest wbrew naszym ustaleniom , co spowoduje ,ze następny wpis będzie usunięty, a tobie założymy ban. Dlaczego ?
A to z tej prostej przyczyny , ze Twój wpis to dla mnie nic innego jak tylko reklama!!!

Szanowni Moderatorzy. Opracowany został Regulamin z sankcją przestrzegania go. W jednym z punktów (7/9?) powiedziane jest coś o obowiązkowych warunkach uczestnictwa (poza zwyczajowymi). Może warto byłoby tam zajrzeć? A tak na marginesie to myślę, że masz rację.;)
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
watto

Nie bądźcie tacy surowi. Już się poprawiłem, a swoim postem nie chciałem wprowadzać zamętu, tylko zwrócić uwagę, że maszyna nie jest produkowana w Europie i jakością znacząco odbiega od markowego sprzętu.
Jeśli chodzi o stronę, którą podałem to rzeczywiście nie widać tej maszyny, ale firma się zgadza. Wystarczy zadzwonić do firmy i dowiedzieć się, gdzie jest dostępna.
Pozdrawiam.
Andrzej.

PS. Mam nadzieję, że wybaczycie mi mój brak ogłady.
Awatar użytkownika
arthx

Post autor: arthx »

tylko to nic nie zmienia
ta chorwacka pila nie ma nic wspolnego z nutool i tyle
watto

Oczywiście, że ma. Spójrz na naklejkę - jest żółty napis "nu" i niebieski "tool". Dokładnie taki sam jak na stronie producenta.
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

No i kolega ma racje ze to jest firma Nutool, a to wycinek zdjęcia które jest na niebieskim forum

Obrazek

Nie widziałem tej maszyny przynajmniej w polskiej ofercie tej firmy, ale wygląda na to że może być to przeróbka orginału tej firmy. Kolega wykorzystał napęd a resztę dorobił sam.
Pozdrawiam!!!
watto

Myślę, że Zbyszek ma rację z tą przeróbką. Przerobiona chyba została pilarka do glazury, model BT180W. Jeśli dobrze się przyjrzeć to chyba można to dostrzec pod napisem nu-tool. Wszystko poza stołe zgadzałoby się.
Obrazek
ODPOWIEDZ