A teraz na poważnie - wróciłem do modelarstwa po 8 latach . Oglądając relacje modeli na kodze stwierdziłem że nie co się rejestrować i zakładać relacji bo patrząc na to co niektórzy budują tutaj z dokładnością większą niż szkutnicy budujący okręty 300 lat temu dostanę tylko cięgi i baty ....
Ale chcąc uzyskać pomoc podczas budowy Victory od starych wilków morskich muszę mieć swoją relację .
Więc zaczynamy.
Miał to być model z wycinanki ( budowałem kartonówki ) czyli tylko to co w zeszycie.
Niestety uwielbiam modele z oświetleniem , z wnętrzem itd..... By móc zrobić oświetlenie muszę niestety zbudować dwa pokłady sam , uzbroić je w ponad 100 dział i różnego rodzaju dodatki a nie atrapy DeA . Widziałem wiele zaczętych relacji z HMS Victory i żadnej skończonej - wyciągam dwa wnioski albo koledzy zrezygnowali z budowy albo z relacji - liczę na Waszą pomoc i na to że z nią mój Victory wyląduje w spisie relacji zakończonych a nie zaginionych.
Na początek dam parę fotek .
No i mam 1 pytanie - chodzi o deskowanie - dolne pokłady będą ledwo widoczne - tyle co przez otwory na działa ale imitacje deskowania można wykonać bo będzie widoczne .
Chodzi mi o to jakiej szerokości powinny być deski na pokładzie ???
Nasze kochane wydawnictwo nie daje fotek ani schematów wiec nie wiem jak to rozrysować , będę wdzięczny za konstruktywną krytykę - negatywną skasuje