kolejny H.M.S. Victory
- jarekwo
Re: kolejny H.M.S. Victory
A przepraszam, teraz doczytałem. Ryszard napisał o grubości ścianki wiadra. Zwracam honor. Ma prawie milimetr grubości więc to dałoby około 8 cm w rzeczywistości. To o 2/3 za dużo jeżeli chodzi o wiadro drewniane- poprawię.
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
- jarekwo
Jeszcze tylko jako dopisek- dziękuję bardzo za te uwagi. Pokazują co trzeba poprawić a bez tego parę lat pracy (po zakończeniu) można by wrzucić do śmieci.
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
- jarekwo
Kazek pisze:Oj Rysio czepiasz się czy to ważne jak sa detale zrobione ,czy to ważne że skali nie trzyma ,ale jaka fantazja a że wszystko wygląda byle jak nie dopracowane i na odpieprz to nie ma znaczenia .
W moich oczach wyglądało fajnie i dlatego pokazałem te prace- nie wiedziałem, że dla kogoś będzie to "byle jak nie dopracowane i na odpieprz"
Zapewniam, że nie na odpieprz. Widocznie muszę jeszcze popracować nad jakością ale nigdy nie robię niczego na "odpieprz". Taka robota nie ma sensu a ja postaram się aby kolejne prace były lepsze.
Dziękuję za uwagi i pozdrawiam
Edit:
A i jeszcze jedno- komentarze padały w trakcie pisania relacji - stąd tyle kolejnych moich dopisków i wypowiedzi- przepraszam jeżeli wygląda to chaotycznie
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
- Kazek
Jeżeli nasze uwagi doprowadzają do tego, że mobilizują do lepszej pracy to spełniają swoją rolę
oczywiście absolutnie nie mają nikogo obrażać a jedynie pokazywać ze niestety, ale nie jest łatwo wykonać dobry element modelu bez pracy doświadczenia i zaangażowania a żeby to osiągnąć to robi się taki element wielokrotnie a to ze pokazujesz to dobrze, bo można ci zwrócić uwagę, że to babol i że masz się postarać zrobić lepiej . Wybrałeś model, który jest bardzo trudny i będziesz musiał znieść nie jedne komentarze i docinki, ale niestety sam sobie jesteś winien że zacząłeś zabawę z modelarstwem od takiego wyzwania, ale jeżeli to przetrzymasz i się nie zniechęcisz to może coś tam zbudujesz i jakiegoś doświadczenia nabierzesz i następny model już może być budowany dużo lepiej

Pozdrawiam Kazik 

- Sance
Vitek nie jest modelem łatwym do PRAWIDŁOWEGO wykonania.
Musisz się przyzwyczaić że kogowa starszyzna krytykuje wszystko co się rusza;)
Dopiero jak zobaczysz 500 odslon zdjęcia i żadnego komentarza będziesz wiedział że robisz dobrze.
Musisz się przyzwyczaić że kogowa starszyzna krytykuje wszystko co się rusza;)
Dopiero jak zobaczysz 500 odslon zdjęcia i żadnego komentarza będziesz wiedział że robisz dobrze.
- jarekwo
Nieraz widziałem bombardowania jakie były w niektórych relacjach więc powinienem się tego spodziewać.
Są jednak słuszne i na pewno motywują do lepszej pracy a tak jak napisałeś- to trudny model a to co czeka w przyszłości- olinowanie to będzie masakra:)
Dzięki
spadam do Marwoju na wystawę modeli- zobaczę co tam ludzie przytargali
Są jednak słuszne i na pewno motywują do lepszej pracy a tak jak napisałeś- to trudny model a to co czeka w przyszłości- olinowanie to będzie masakra:)
Dzięki

Pozdrawiam
Jarek
Jarek
- Dragon12
vitek zasługuje na wiecej uwagi, czasu,da sie go wykonać pod warunkiem ze sie go chce wykonać,dziwią mnie niektóre odpowiedzi posty niektórych... pozdro. Zna jednego co sie wysmiewa...modele wykonuje super ,ale on sam powinien popracować nad sobą.
PS. Kazek podobno ty wykonywałeś Vitka, pokaż zdjęcia ocenie go.
- mirek
Dragon12 pisze: Znam jednego co się wyśmiewa...modele wykonuje super ,ale on sam powinien popracować nad sobą.
Marku , więcej pokory i szacunku dla kolegów którzy mogli by być Twoimi ojcami .
Potraktuj tą moją uwagę jako żółtą kartkę
Pozdrawiam Mirek Rybus
- .:Krzychu:.
mirek pisze:Marku , więcej pokory i szacunku dla kolegów którzy mogli by być Twoimi ojcami. Potraktuj tą moją uwagę jako żółtą kartkę
Marku Pan Mirek ma rację więcej pokory nie tylko ze względu na wiek lecz także doświadczenie które większość kogowskich kolegów ma dużo większe niż my którzy w tym hobby ledwie raczkujemy. Uważaj trochę na to co i jak wypowiadasz.
- Sance
Dragon12 pisze:
Wystarczy że ocenisz to : viewtopic.php?f=7&t=44911&start=160