Witam,
zestaw blaszek fototrawionych do Merkurego kupilem tu: www.cornwallmodelboats.co.uk
W wyszukiwarce podaj A5499 (dla Amati/Victory Models).
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Niagara
-
Re: Niagara
Witaj
Mógłbyś wyjaśnić mi sprawę tych blaszek ?
Czy te okucia jufersów sa w przekroju okrągłe czy płaskie ?
Tak samo z hakami .
Kolorystyka modelu mnie sponiewiera
Ale dechy masz pikne !
Na pewno gruszka czy inny bukszpan

Mógłbyś wyjaśnić mi sprawę tych blaszek ?
Czy te okucia jufersów sa w przekroju okrągłe czy płaskie ?
Tak samo z hakami .
Kolorystyka modelu mnie sponiewiera

Ale dechy masz pikne !
Na pewno gruszka czy inny bukszpan

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- PiotrekM
Witam,
wszystkie elementy okuc jufersow sa plaskie z blachy mosieznej 0,5mm, haki tez. Deski to jak slusznie zauwazyles gruszka (szwajcarska), bukszpan i troche hebanu.
Pozdrawiam Serdecznie
Piotrek
wszystkie elementy okuc jufersow sa plaskie z blachy mosieznej 0,5mm, haki tez. Deski to jak slusznie zauwazyles gruszka (szwajcarska), bukszpan i troche hebanu.
Pozdrawiam Serdecznie
Piotrek
- PiotrekM
Witam,
Zlozylem kotwice. Uzylem gotowych zestawow Amati, tylko drzewo wymienilem(na czeresnie amerykanska). Oczka okrecone linka 0,6mm (pierwsze kawalki linki na pokladzie). Czarny metal potraktowalem grafitem, bo mi sie za bardzo blyszczal.
Doszedl napis na rufie, teraz nie ma watpliwosci ze to "Niagara". Literki z bukszpanu 5mm wysokie i 1mm grube. Gdzie ja je moglem dostac?
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Zlozylem kotwice. Uzylem gotowych zestawow Amati, tylko drzewo wymienilem(na czeresnie amerykanska). Oczka okrecone linka 0,6mm (pierwsze kawalki linki na pokladzie). Czarny metal potraktowalem grafitem, bo mi sie za bardzo blyszczal.
Doszedl napis na rufie, teraz nie ma watpliwosci ze to "Niagara". Literki z bukszpanu 5mm wysokie i 1mm grube. Gdzie ja je moglem dostac?
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
PiotrekM pisze:...
Literki z bukszpanu 5mm wysokie i 1mm grube. Gdzie ja je moglem dostac?
...
Czyżby w pewnej miejscowości na pograniczu Stanów Zjednoczonych i Kanady ?
Z ukłonami
Andrzej Korycki
P.S. Na plajstikowcu model robi wrażenie i to pozytywne.
- PiotrekM
Witam,
a co, czy tam tez jest Lodz? Ups, teraz sie zdradzilem ale "szpas" tez musi byc. Oczywiscie ze te literki to jeszcze jeden "majstersztuk" naszego bezcennego kolegi Mirka.
Dziekuje za kwiatki
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Andrzej1 pisze:Czyżby w pewnej miejscowości na pograniczu Stanów Zjednoczonych i Kanady ?
a co, czy tam tez jest Lodz? Ups, teraz sie zdradzilem ale "szpas" tez musi byc. Oczywiscie ze te literki to jeszcze jeden "majstersztuk" naszego bezcennego kolegi Mirka.
Andrzej1 pisze:Na plajstikowcu model robi wrażenie i to pozytywne.
Dziekuje za kwiatki
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
- PiotrekM
Witam,
Ciag dalszy strugania patyczkow. Maszty z orzecha o srednicy 10-4mm, po wyprofilowaniu 8-2mm. Uzylem okraglego materialu, bo taki mialem. Mozna by uzyc czworokatnego ze wzgledu na duzo profili cztero- i osmiokatnych. Do toczenia masztow sprawilem sobie mala zabawke.
Bocianie gniazda ze sklejki 2x1,2mm od Mirka.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Ciag dalszy strugania patyczkow. Maszty z orzecha o srednicy 10-4mm, po wyprofilowaniu 8-2mm. Uzylem okraglego materialu, bo taki mialem. Mozna by uzyc czworokatnego ze wzgledu na duzo profili cztero- i osmiokatnych. Do toczenia masztow sprawilem sobie mala zabawke.
Bocianie gniazda ze sklejki 2x1,2mm od Mirka.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
-
Ze SKLEJKI ???!!!!!
Jestem w szoku !
W tym modelu nie ma miejsca na sklejke ( oprócz wręg ) !
Co powie na to bukszpan czy heban ?
Lenistwo ?
Jestem w szoku !
W tym modelu nie ma miejsca na sklejke ( oprócz wręg ) !
Co powie na to bukszpan czy heban ?
Lenistwo ?
Pozdrawiam . Andrzej :)
- Piotras
Zdecydowanie popieram Myszora, sklejka? To w DeAgostinii.
Nie zrozum mnie źle Piotrze cały Twój model jest na super świetnym poziomie jak i użyte na niego materiały, a tu nagle sklejka?
Nie zrozum mnie źle Piotrze cały Twój model jest na super świetnym poziomie jak i użyte na niego materiały, a tu nagle sklejka?
- krystiano007
Witam. Panowie,. Gdzie Wy tu widzicie sklejkę? Nawet taki zielony jak ja widzę ,że to olcha
bejcowana na Heban. A że Piotr lubi żartować…
Jak dla mnie super. Pozdrawiam.